2011-07-14 07:30:25• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Betörtek a rendőrök

Ajtóban felejtett kulcs, nyitott ajtók, ablakok, csalogató hirdetések, naiv lakosok, csendes kutyus - már ennyi is bőven elég ahhoz, hogy bárki egy betörés áldozatává váljon.

Tegnap újabb akciót szervezett a szatmári rendőrség "Biztonságban van otthonod nyaralásod alatt?" címmel indított betöréseket megelőző kampánya keretén belül, mely során a hatóságiak a lakosság éberségét vizsgálták.

Állásért vizsgázó tanárok

Alig értek véget a diákok felmérései, a nyolcadikosok egységes tesztje és az érettségi, újabb megmérettetésre került sor tegnap: ezúttal a romániai pedagógusok bizonyíthatták be a felkészültségüket.

Bővítik a mikolai iskola épületét

Mivel az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt a tanulók száma, indokolttá vált a Mikolai Gellért Sándor I-VIII. Osztályos Általános Iskola épületének bővítése, tudtuk meg Dobos Csaba iskolaigazgatótól.

Régészeti táborozások

A napokban a Szatmár Megyei Múzeum megkezdte szokásos nyári ásatási táborozását. A nyári ásatások jelenleg két helyszínen folynak, Aranyosmeggyesen és a Nagykároly mellett található Bobáldon. A bobáldi régészeti táborban már kora reggel elkezdődnek a munkálatok, ottjártunkkor is már serényen ástak, lapátoltak a kolozsvári egyetemisták, illetve a szatmárnémeti diákok.

A kosaras, aki fitneszbajnok is

A Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság e heti soros vendége és a Florin Gal vezető által oklevéllel kitüntetett sportoló egy csinos, ifjú hölgy, Szmutku Renáta volt, akit a kosárlabda szerelemesei már ismerhetnek, hiszen tagja a VSK bajnoki ezüstérmet szerző együttesének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: